Detoks Yaparken Beslenmenizde Mutlaka Bulunması Gereken 9 Besin

HomeDetoks Yaparken Beslenmenizde Mutlaka Bulunması Gereken 9 Besin

Detoks kelimesini duyduğumuzda aklımıza ilk olarak tüm gün meyve sebze suları içmek mi geliyor? Oysa ki karaciğer ve böbreklerimiz toksinleri vücudumuzdan elimine etmek konusunda oldukça etkili. Peki organlarımız vücudumuzu temizlerken bu süreci destekleyen besinler olduğunu biliyor muydunuz?

Enginar: 100 gramında 47 kalori 5 gr lif ve 3,3 gr protein içermekte olup; potasyum ve magnezyumdan zengindir. 100 gr enginar günlük C vitamini ihtiyacınızın %20’sini karşılar. Antioksidandan zengindir ve lif içeriğiyle karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkilidir.

Kırmızı meyveler: Böğürtlen, ahududu, yabanmersini (çay üzümü), kızılcık, çilek, vişne, kiraz ve dut; vitamin, lif ve antioksidanlardan (antosiyanin) zengindir ve düşük kalori içermektedir. Bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde de etkilidir.

Limon: C vitamini içeriğiyle antioksidan etkiye sahiptir ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Limonu sularınıza ve salatalarınıza ilave edebilirsiniz.

Su teresi: Doğal bir diüretiktir ve bu sayede vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Keten tohumu: 100 gramında 540 kalori, 42 gr yağ ve 27 gr lif içermektedir. Omega 3 içeriğiyle detoks için kahvaltılarınızda veya ara öğünlerinizden birinde ihtiyacınıza göre 1 çay kaşığı-1tatlı kaşığı kadar kullanabilirsiniz.

Siyah pirinç: Tam tahıllı bu besin içerdiği vitamin, mineraller ve lif sayesinde kolonun temizlenmesini sağlar ve karaciğeri korur. Tiamin, niasin, B6 vitaminlerinden; magnezyum, fosfor, selenyumdan zengindir ve 1 fincan siyah pirinç günlük mangan ihtiyacınızın %88’ ini karşılar. 100 gram siyah pirinç 110 kalori, 12 gr protein, 2 gr lif içermektedir.

Zencefil: Bakır, demir, pridoksin, magnezyum ve mangandan zengindir.

Lahana: 100 gramı yaklaşık 15 kcal ve 2 gr lif içerir. C vitamininden zengindir. İçerdiği sülforafan vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan enzimlerin aktivitesini artırır. Ayrıca sülforafan ülsere neden olanHelicobacter Pylori enfeksiyonuna karşı koruma sağlar. Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, karalahana lahanagiller ailesindendir.

Sarımsak: Doğal antioksidan, antibakteriyal ve antibiyotiktir. Sarımsak tüketimi toksinlerle ve serbest radikallerle savaşan beyaz kan hücrelerinin sayısını artırmaktadır.

Son olarak; enerji, ek şeker, doymuş yağ içeriği yüksek besinlerden, işlenmiş ürünlerden ve alkolden de uzak durmamız gerektiğini bilmekte fayda var.

2017-06-09T13:10:12+00:00